bauturi / racoritoare
Bouza cu fistic
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Ingrediente :
150g boabe de fistic oparite, scurse si curatate de coaja
1 cutie de lapte condensat
3 linguri de amidon
migdale macinate, pentru ornat
nuci, pentru ornat
seminte de pin, pentru ornat
alune, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica :
tunisiana
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
4 portii
Durata :
0 ore 20 minute
Indicatii :
Se prajeste fisticul cateva minute; culoarea sa trebuie sa ramana verde. Se proceseaza apoi intr-un blender, pana formeaza o pasta.
Se adauga laptele condensat si apa, de trei ori volumul laptelui. Se amesteca si se adauga amidonul; se amesteca din nou, viguros.
Se pune mixtura (bouza) pe foc si se gateste, amestecand continuu, pana se ingroasa. Se toarna apoi in pahare si se decoreaza cu fistic macinat, seminte de pin, migdale macinate si nuci.