Ingrediente :
3 fileuri de peste cu carne alba
90 g orez cu bob lung
2 linguri de ulei de porumb
1 ceapa mica, tocata marunt
1 lingurita de pudra de annatto
1 ardei iute uscat, curatat de seminte si macinat
75 g fulgi de migdale
200 g cutie de rosii tocate, in suc propriu
150 g branza rasa Monterey Jack, sau Cheddar
8 tortillas de grau (20 cm diametru) (vezi reteta mai jos)
patrunjel proaspat, pentru ornar
feliute de limeta, pentru ornat
Bucatarie etnica :
mexicana
Grad de dificultate:
mediu
Cantitate :
6 portii
Durata :
1 ore 0 minute
Indicatii :
Se incinge grill-ul cuptorului. Se frige pestele pe gratarul din cuptor uns cu ulei, timp de 5 minute, intorcandu-l o data. Se lasa apoi sa se raceasca, se indeparteaza pielea si se rupe bucatele cu o furculita. Se pune deoparte. Intre timp, se pune orezul intr-o oala, se acopera cu apa rece, se pune capacul si se da in clocot. Se scurge, se spala si se mai scurge o data. Se incinge uleiul intr-o cratita si se caleste ceapa pana se face moale si transparenta. Se adauga pudra de annatto si ardeiul iute si se gateste 5 minute. Se adauga orezul, se amesteca bine, apoi se adauga pestele si fulgii de migdale. Se adauga rosiile cu suc cu tot. Se gateste totul la foc mediu pana cand sucul este abdorbit iar orezul este fraged. Se adauga branza si se ia cratita de pe foc. Se incalzesc tortillas. Se imparte umplutura intre tortillas si se impaturesc acestea ca sa se obtine niste plicuri. Se orneaza cu patrunjel proaspat si feliute de limeta. O salata verde este un acompaniament perfect.