Ingrediente :
800 g calamari
100 g orez
100 g spanac
3 oua
1/2 legatura patrunjel, tocat
1 ceapa mare, tocata
4 linguri de ulei de masline
5 linguri de pasta de rosii
5 lingurite de pasta harissa (vezi reteta mai jos)
4 lingurite de boia dulce
1 lingurita de seminte de fenicul, macinate
sare
piper negru, macinat
frunze de patrunjel, pentru ornat
Bucatarie etnica :
tunisiana
Grad de dificultate:
greu
Cantitate :
4 portii
Durata :
1 ore 0 minute
Indicatii :
Se curata calamarii, se indeparteaza stratul exterior de piele si se toaca tentaculele. Atentie sa nu se gaureasca mantaua calamarilor. Se spala si se scurg. Tentaculele tocate se asezoneaza cu sare si piper. Se indeparteaza tulpinile spanacului, apoi se spala si se opareste. Se lasa sa se raceasca, apoi se scurge si se toaca. Se fierbe un ou cca. 10 minute. Se toaca apoi marunt si se amesteca cu tentaculele tocate si cu spanac. Se bat celelalte doua oua si se adauga peste mixtura de spanac, impreuna cu orezul nefiert si cu patrunjelul tocat. Se amesteca bine. Se umplu mantalele calamarilor cu aceasta mixtura. Se prepara un sos de rosii rumenind ceapa in ulei de masline, se adauga apoi pasta de rosii si pasta harissa. Se asezoneaza cu sare si piper si se adauga 4 cani de apa. Se amesteca bine. Se cos cu grija capetele mantalelor de calamari (se foloseste un ac si ata) ca sa se fixeze umplutura. Se gaureste din loc in loc cu o furculita, ca umplutura sa se gateasca uniform. Se asaza calamarii intr-o cratita mare, se toarna peste ei sosul de rosii, se acopera cratita si se fierbe 25 de minute, la foc mic. Se asezoneaza cu boia si seminte de fenicul macinate, la jumatatea timpului de gatire. Se serveste fierbinte, ornat cu frunze de patrunjel.