Calmar la tigaie

Cautare:
fel principal / peste si fructe de mare
Calmar la tigaie
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 kg calmari proaspeti, mai mici 2 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si nervuri, tocat 3 linguri Cachaça 1 limeta, sucul de la paine, pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : braziliana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 35 minute
Indicatii :

Se curata calmarii sub jet de apa rece. Se departeaza tentaculele de corp si se scot afara maruntaiele. Se indeparteaza bucata de cartilaj din cavitatea corpului. Se spala corpurile de calmar si se indeparteaza membrana care le acopera. Se face o taietura intre tentacule si cap si se arunca maruntaiele si capul. Se lasa tentaculele intregi, dar se arunca ciocul. Se taie corpul in bucatele mici.
Se incinge uleiul, la foc iute. Se adauga usturoiul, ardeiul iute si calamarii. Se asezoneaza cu sare si se gateste 2-3 minute, pana ce bucatile de calmar se opacizeaza si se rumenesc putin.
Se toarna Cachaça in tigaie si se continua gatitul, pana ce se evapora mai mult de jumatate din lichid. Se ia tigaia de pe foc si se adauga sucul de limeta. Se amesteca bine.
Se serveste cu paine, care se inmoaie in sosul delicios.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.