Calmari umpluti ca in Tanger

Cautare:
fel principal / peste si fructe de mare
Calmari umpluti ca in Tanger
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Bucatarii recomanda ca aceasta reteta sa fie servita cu lamai verzi (lamai necoapte); gustul lor proaspat da o nota de rafinament aromei puternice a calmarilor.
stelute
Ingrediente : 1 kg calmari 250 g orez 1 legatura de patrunjel, tocata 1 legatura de coriandru, tocata 100 g usturoi, tocat marunt 60 ml ulei de masline 1/2 lingurita piper de Cayenne sare piper negru macinat 1 lamaie verde
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : marocana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Pentru a curata calmarii, se tine capul si se trag afara, cu grija, maruntaiele. Se scoate osul. Se spala cu grija corpul. Se taie tentaculele si se inlatura “ciocul”. Se oparesc tentaculele 5 minute in apa clocotita. Se toaca tentaculele, iar corpurile calmarilor se pun deoparte.
Se da in clocot o oala cu apa si putina sare. Se adauga orezul si se fierbe 10 minute.
Pentru a prepara umplutura, se toarna putin ulei intr-o cratita. Se adauga orezul, trei sferturi din patrunjel si din coriandru, 80g de usturoi si tentaculele tocate. Se amesteca bine.
Se asezoneaza umplutura cu sare, piper negru si jumatate din piperul de Cayenne. Se gatesc ingredientele 3-4 minute, amestecand frecvent.
Se umplu calmarii cu mixtura de orez. Se inchide deschizatura corpului de calmar cu o scobitoare. Se prajesc calmarii in ulei de masline impreuna cu restul de patrunjel, coriandru si usturoi; se asezoneaza cu sare, piper negru si restul de piper de Cayenne. Se gatesc 10 minute, apoi se servesc.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.