supe si ciorbe / peste si fructe de mare
Canh Ca Nau Dua - Supa de peste cu ananas
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
Ingrediente :
500 g fileu de cod, fara piele, taiat in bucatele
sare, dupa gust
piper proaspat rasnit (alb sau negru)
1 cap de peste (cod)
3 - 4 linguri pulpa de tamarind
200 g ananas taiat in bucatele de dimensiunea unei imbucaturi
1 rosie medie, fara pielita si seminte, taiata feliute egale
2 ardei iuti proaspeti, fara seminte, taiati julienne
10 frunze de busuioc taiate fasiute
1/4 cana frunze de coriandru
praf de usturoi, dupa gust
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica :
cambodgiana
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
4 portii
Durata :
0 ore 50 minute
Indicatii :
Se condimenteaza pestele cu sare si piper si se lasa sa stea intr-un loc rece.
Se pune capul de peste intr-un vas cu 7 cani de apa si se lasa sa fiarba la foc mediu cca. 30 minute, pana cand lichidul scade cam cu 20%. In acest moment, capul de peste se poate scoate, dupa dorinta.
Se adauga pulpa de tamarind, ananasul, rosiile si ardeii iuti si se fierb 5 minute. Se adauga bucatile de peste si se fierb 4-5 minute.
Inainte de a servi supa, se presara deasupra busuiocul, frunzele de coriandru si praful de usturoi.
Raportare greseli de ortografie:
vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.