Caracatita cu macaroane

Cautare:
fel principal / peste si fructe de mare
Caracatita cu macaroane
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 kg caracatita 1/2 kg macaroane scurte (sau alte paste scurte) 1/2 kg rosii proaspete, curatate de coaja si pasate 1 cana vin 1 1/2 cana ulei de masline 1 ceapa mare, tocata marunt sare piper
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : greceasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 1 ore 15 minute
Indicatii :

Se taie caracatita bucati si se spala bine. Se pune in cratita, la foc mediu, si se lasa sa fiarba in suc propriu, pana se absoarbe tot lichidul.
Se adauga ceapa si uleiul de masline si se lasa 5-6 minute, amestecand continuu cu o spatula de lemn.
Se adauga vinul, rosiile, sare, piper si apa si se lasa sa fiarba. Dupa ce caracatita s-a inmuiat, se adauga inca putina apa si macaroanele. Se serveste imdeiat dupa ce au fiert macaroanele si a scazut apa.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.