/ conserve
Castraveti murati chinezesti
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
Castravetii chinezesti folositi aici sunt subtiri si lungi de circa 18 cm. Se pot folosi insa si castraveciori.
Ingrediente :
1 lingura ulei de alune
400 g castraveti
500 ml otete de orez
O lingura sare
3 linguri zahar
3 ardei iuti mici (varietatea ochi de pasare), rosii, curatati de seminte si tocati
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica :
chinezeasca
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
4 portii
Durata :
0 ore 30 minute
Indicatii :
Se incinge uleiul intr-un wok sau intr-o tigaie adanca si se prajesc castravetii 3-5 minute, pana ce se fac de o culoare verde stralucitoare. Se scurg de ulei si se pun deoparte. Cand s-au racit, se inteapa coaja de multe ori, uniform pe toate partile. Se pun intr-un vas mare.
Se combina otetul cu sare, zahar si ardei iute si se toarna peste castraveti, acoperindu-i. Se lasa 24 de ore. Se servesc reci. Pot rezista circa 1 luna in frigider.
Raportare greseli de ortografie:
vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.