Champurrada

Cautare:
bauturi / racoritoare
Champurrada
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Este o versiune populara a retetei de atole, preparata cu ciocolata mexicana. Daca nu puteti gasi astfel de ciocolata, o puteti substitui amestecand intr-un blender 115 g de ciocolata amaruie (minim 70% procent de ciocolata) cu 25 g migdale macinate, 50 g zahar si 2 lingurite de scortisoara macinata; se proceseaza pana ce se obtine o pudra fina, omogena.
stelute
Ingrediente : 115 g ciocolata mexicana 1,2 litri apa, sau lapte, sau amestec de apa cu laptye 200 g masa harina 2 linguri zahar brun
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 0 ore 20 minute
Indicatii :

Se pune ciocolata intr-un mojar si se sfarama cu pisalogul, pana se obtine o pudra fina.
Se toarna lichidul intr-o cratita si se incorporeaza, treptat, toata masa harina, pana ce se obtine o pasta omogena. Se foloseste o lingura de lemn, numita de mexicani molinollo (se poate folosi si un tel).
Se pune cratita pe foc mediu si se da mixtura in clocot, amestecand permanent pana ce se face spumoasa si se ingroasa. Se adauga ciocolata macinata si apoi zaharul. Se amesteca bine si se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.