Chifle umplute cu ton condimentat

Cautare:
gustari / calde
Chifle umplute cu ton condimentat
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 4 chifle albe, mari si rotunde, circa 10 cm diametru, circa 100 g fiecare 2 linguri smantana 2 linguri maioneza 1 lingurita sos de ardei iute 2 lingurite sos de limeta 1 cutie bucati de ton conservate in apa, circa 200 g, bine scurse 1 cutie boabe de porumb, circa 200 g, bine scurse 1 cutie boabe de fasole pitica rosie, circa 200 g, bine scurse si spalate 1/2 ardei gras verde, curatat de seminte si tocat 2 linguri coriandru proaspat, tocat sare si piper
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 0 ore 25 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 180 °C. Se reteaza varful chiflelor si se pune deoparte. Se scobeste interiorul chiflelor, lasand o „carapace” de 1 cm grosime. Se pun chiflele scobite deoparte, alaturi de capacele lor.
Se faramiteaza interiorul scobit al chiflelor, fie cu degetele, fie folosind un procesor. Se intind 85 g de firimituri pe o tava de copt si se prajesc 10 minute in cuptor, sau pana cand se usuca si se fac crocante. Se scot din cuptor si se pun deoparte. Se lasa cuptorul mergand.
Se amesteca smantana, maioneza, sosul de ardei iute si sucul de limeta. Se adauga tonul, porumbul, fasolea, ardeiul gras, coriandrul si firimiturile uscate in cuptor. Se amesteca bine, cu grija sa nu se sfarame prea tare bucatile de ton.
Se umplu cavitatile chiflelor cu acest amestec, dupa care se asaza deasupra capacele. Se pun chiflele pe tava de copt si se acopera lejer cu folie metalica. Se coc 5 minute, apoi se scoate folia si se coc alte 5 minute, pana ce coaja chiflei se face crocanta. Umplutura trenuie sa fie calda, dar sa nu fiarba. Se servesc chiflele imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.