supe si ciorbe / pasare
Chikhirtma de pasare
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
Ingrediente :
1 pui, circa 900 g, portionat
4 oua
2 linguri otet
4-5 cepe mici
3 lingurite faina
1 lingurita firisoare de sofran
2 linguri frunze de coriandru tocate
sare, dupa gust
click pentru a mari imaginea
Indicatii :
Se inmoaie sofranul in 1/3 pahar cu apa fierbinte si se lasa 2 ore, apoi se filtreaza.
Se pun bucatile de pui intr-o cratita si se gatesc in suc propriu, pana ce carnea se face rozalie. Se adauga ceapa si coriandrul si se soteaza totul la foc mic, amestecand cu grija. Se sareaza, dupa gust, se adauga 4-5 cani de apa rece si se da in clocot. Se adauga 4 galbenusuri de ou, se amesteca cu grija si se adauga otetul. Se adauga infuzia de sofran la chikhirtma cat aceasta este fierbinte. Se serveste imediat.