supe si ciorbe / paste
Chorba bil matisha - Supa de legume cu taitei
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Ingrediente :
100 g taitei, rupti bucati
1 ceapa mare
4 cuisoare intregi
6 cani supa concentrata de legume
1 cana lapte
1 kg dovleac, taiat cubulete
4 tulpini de telina, tocate
3-4 rosii curatate de coaja si de seminte, tocate
2 linguri frunze de coriandru (sau patrunjel) tocate
1/4 lingurita curcuma macinata
sare, dupa gust
piper, dupa gust
1 lamaie mare, feliata subtire
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica :
algeriana
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
4 portii
Durata :
1 ore 10 minute
Indicatii :
Se infig cuisoarele in ceapa. Intr-o oala se amesteca supa, dovleacul, telina, rosiile, frunzele de coriandru si curcuma. Se acopera si se da in clocot. Se reduce flacara la mic si se fierbe pana ce legumele se fac fragede (cca. 30 minute). Se arunca ceapa si cuisoarele.
Se proceseaza intr-un blender supa pana se obtine un piure. Se readuce supa in oala si se adauga pastele. Se fierbe la foc mediu cca. 8 minute. Se subtiaza cu lapte si se lasa pe foc pana se incinge. Se asezoneaza cu sare si piper. Se serveste cu felii de lamaie.