supe si ciorbe / peste si fructe de mare
Chowder de peste cu cartofi dulci
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Ingrediente :
1 lingura ulei de masline
1 ceapa mica rosie, tocata
1 cartof dulce (400 g), taiat bucatele
1 morcov (120 g), taiat bucatele
1,5 l zeama de peste
200 g file de peste cu carne alba si ferma, taiat bucatele de dimensiunea unei imbucaturi
1 lingurita oregano proaspat, tocat
1/2 lingurita nucsoara proaspat macinata
1/2 cana smantana
frunze proaspete de coriandru, pentru ornat
sare
piper negru proaspat macinat
click pentru a mari imaginea
Indicatii :
Se incinge uleiul intr-o cratita medie si se adauga ceapa; se caleste pana ce se inmoaie. Se adauga cartoful si morcovul si se calesc, amestecand, 2 minute.
Se adauga zeama de peste si se da in clocot; se acopera cratita si se fierbe incet 20 de minute, sau pana ce cartofii sunt facuti.
Se trec prin blender legumele si lichidul, pana se obtine un lichid gros si omogen.
Se readuce acest amestec in aceeasi cratita, se adauga pestele, oregano si nucsoara. Se da in clocot; se fierbe totul incet, 5 minute, amestecand, pana ce pestele este facut.
Se adauga smantana; se fierbe incet, amestecand, pana ce supa este fierbinte; atentie, nu se da in clocot. Se potriveste de sare si piper.
Se serveste supa ornata cu frunze proaspete de coriandru.
Taguri :
ulei de masline, ceapa, cartof, morcov, zeama de peste, file, oregano, nucsoara, smantana, coriandru, sare, piper negru
Raportare greseli de ortografie:
vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.