Ciabatta cu ciuperci si usturoi

Cautare:
paine / dospita
Ciabatta cu ciuperci si usturoi
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 paine ciabatta, semi-coapta (sau coapta complet) 1 lingura de ulei de masline extra virgin 30 g unt 2 catei de usturoi, pisati 450 g de ciupercute champignon, taiate in jumatate 1 lingura de mustar cu boabe cateva picaturi de sos Worcestershire 30 g carlionti rasi de branza Parmesan sare si piper fire de patrunjel, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 20 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 200 °C. Se taie ciabatta diagonal, in 8 felii groase de 2,5 cm – trebuie ca feliile sa fie de forma lunguiata, ovala. Se pun feliile pe o tava de copt si se ung cu putin ulei. Se coc 8-12 minute, sau pana cand se fac aurii si crocante.
Intre timp, se topeste untul intr-o tigaie. Cand incepe sa sfaraie, se adauga usturoiul si se prajeste 1 minut. Se adauga ciupercutele si se gatesc 4-5 minute la foc moderat, amestecand ocazional, pana ce sunt aproape facute.
Se adauga mustarul. Se micsoreaza putin flacara, se adauga sosul Worcestershire si se asezoneaza, dupa gust. Se gatesc ingredientele 1 minut, apoi se ia tigaia de pe foc.
Se pun 2 felii de ciabatta pe fiecare farfurie individuala. Se toarna ciupercile, cu sos cu tot, peste paine. Se presara deasupra Parmesan si se orneaza cu fire de patrunjel. Se serveste gustarea imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.