Ingrediente :
1 paine ciabatta, semi-coapta (sau coapta complet)
1 lingura de ulei de masline extra virgin
30 g unt
2 catei de usturoi, pisati
450 g de ciupercute champignon, taiate in jumatate
1 lingura de mustar cu boabe
cateva picaturi de sos Worcestershire
30 g carlionti rasi de branza Parmesan
sare si piper
fire de patrunjel, pentru ornat
Bucatarie etnica :
italiana
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
4 portii
Durata :
0 ore 20 minute
Indicatii :
Se incalzeste cuptorul la 200 °C. Se taie ciabatta diagonal, in 8 felii groase de 2,5 cm – trebuie ca feliile sa fie de forma lunguiata, ovala. Se pun feliile pe o tava de copt si se ung cu putin ulei. Se coc 8-12 minute, sau pana cand se fac aurii si crocante. Intre timp, se topeste untul intr-o tigaie. Cand incepe sa sfaraie, se adauga usturoiul si se prajeste 1 minut. Se adauga ciupercutele si se gatesc 4-5 minute la foc moderat, amestecand ocazional, pana ce sunt aproape facute. Se adauga mustarul. Se micsoreaza putin flacara, se adauga sosul Worcestershire si se asezoneaza, dupa gust. Se gatesc ingredientele 1 minut, apoi se ia tigaia de pe foc. Se pun 2 felii de ciabatta pe fiecare farfurie individuala. Se toarna ciupercile, cu sos cu tot, peste paine. Se presara deasupra Parmesan si se orneaza cu fire de patrunjel. Se serveste gustarea imediat.