Creveti creoli

Cautare:
fel principal / peste si fructe de mare
Creveti creoli
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 kg creveti, curatati 2 linguri unt 1 ardei gras mare, tocat marunt 1 ceapa medie tocata marunt 1 radacina mica de telina, tocata marunt 2 linguri faina 2 foi de dafin 500 g rosii curatate de coaja si tocate 1 lingurita sos Worcestershire 1/2 lingurita cimbru uscat 1/2 lingurita zahar 1 lingurita sare 6 picaturi sos Tabasco orez alb fiert
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : creola Grad de dificultate: usor Cantitate : 4-6 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se topeste untul intr-o tigaie mare, la foc mediu, si se adauga ardeiul gras, ceapa si telina. Se soteaza 5 minute.
Se adauga faina, amestecand pana se rumeneste bine. Se adauga apoi celelalte ingrediente (cu exceptia crevetilor si a orezului). Se amesteca mixtura pana ce da intr-un clocot usor si incepe sa se ingroase. Se micsoreaza flacara, se acopera tigaia si se gateste incet 30 minute, ca sa se amestece aromele.
Chiar inainte de a servi mancarea, se adauga crevetii in sos si se amesteca pana ce se fac roz, cca. 3 minute. Se scot foile de dafin si se serveste alaturi de orez fiert.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.