Creveti cu orez si lapte de cocos

Cautare:
fel principal / peste si fructe de mare
Creveti cu orez si lapte de cocos
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 120 g ciuperci shiitake uscate 2 linguri de ulei de alune 6 cepe verzi, tocate 55 g miez de nuca de cocos, deshidratat 1 ardei iute verde, curatat de seminte si tocat 225 g orez jasmine 150 ml bulion de peste (sau supa preparata din cubulete de concentrat) 400 ml lapte de cocos 350 g creveti, fierti si decorticati 6 fire de busuioc thailandez
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se pun ciupercile intr-un castron si se acopera cu apa fierbinte. Se lasa la inmuiat 30 de minute. Se scurg, se indeparteaza tulpinile si se feliaza palariile.

Se incinge 1 lingura de ulei intr-un wok si se stir-fry 2-3 minute ceapa verde, miezul de nuca de cocos si ardeiul iute. Cand ceapa se rumeneste putin, se adauga ciupercile si se continua 3-4 minute.

Se adauga orezul si se stir-fry 2-3 minute, apoi se adauga bulionul si se da in clocot. Se micsoreaza flacara si se adauga laptele de cocos. Se fierbe orezul incet, timp de 10-15 minute, pana ce se face fraged. Se adauga crevetii si busuiocul si se lasa 1-2 minute, pana se incing.
Se serveste mancarea imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.