salate / peste si fructe de mare
Creveti cu unt si usturoi
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Ingrediente :
900 g creveti mari (tiger prawns), cu cochilie cu tot, proaspeti sau congelati
120 g unt
1 lingura de ulei de porumb
6 catei de usturoi, pisati
2 limete, coaja rasa si sucul de la
5-6 fire proaspete de coriandru, tocate
tortillas calde (vezi reteta mai jos), pentru servit
feliute de lamaie, pentru curatat degetele
click pentru a mari imaginea
Indicatii :
Se spala bine crevetii intr-o sita mare, se indeparteaza capetele si se lasa sa se scurga.
Se incing untul si uleiul intr-o tigaie mare, se adauga usturoiul si se prajeste 2-3 minute, la foc mic.
Se adauga coaja rasa si sucul de limeta. Se gateste, amestecand constant, timp de 1-2 minute.
Se adauga crevetii si se gatesc 2-3 minute, pana ce se fac roz. Se ia tigaia de pe foc, se presara deasupra coriandru tocat si se serveste cu tortillas calde.
Fiecarui mesean i se dau servetele de hartie, un castronel cu apa si o feliuta de lamaie pentru a-si curata degetele dupa decorticarea crevetilor.
Raportare greseli de ortografie:
vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Tortillas de porumb
Ingrediente :
150 g faina de porumb (masa harina)
sare
Indicatii :
Pentru tortillas trebuie utilizata neaparat faina de porumb speciala (masa harina) deoarece aluatul nu se leaga cu faina normala de porumb.
Faina de porumb cu sare si aproximativ 200 ml apa se leaga intr-un aluat care se imparte in aproximativ 10 portii.
Fiecare portie se modeleaza in forma de bila si se preseaza putin intre palme. I se da forma rotunda (diametrul 10-12 cm). Ajuta daca se pune aluatul intre doua folii de nailon, in final indepartandu-se folia. Daca marginile aluatului sunt sfaramicioase, se mai incorporeaza putina apa.
Tortillas se prajeste intr-o tigaie, fara grasime, cate 2-3 minute pe ambele parti, pana ce capata o culoare aurie.
Faina de porumb cu sare si aproximativ 200 ml apa se leaga intr-un aluat care se imparte in aproximativ 10 portii.
Fiecare portie se modeleaza in forma de bila si se preseaza putin intre palme. I se da forma rotunda (diametrul 10-12 cm). Ajuta daca se pune aluatul intre doua folii de nailon, in final indepartandu-se folia. Daca marginile aluatului sunt sfaramicioase, se mai incorporeaza putina apa.
Tortillas se prajeste intr-o tigaie, fara grasime, cate 2-3 minute pe ambele parti, pana ce capata o culoare aurie.