salate / peste si fructe de mare
Creveti in crusta de malai
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Ingrediente :
120 g malai
1-2 lingurite de piper de Cayenne
1 lingurita de seminte de chimen, macinate
1 lingurita de sare
2 linguri de frunze de coriandru, tocate
900 g creveti mari proaspeti, curatati de carapace si de maruntaie
faina
60 ml ulei de porumb
120 g branza rasa Cheddar
feliute de limeta, pentru servit
salsa de rosii (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica :
mexicana
Grad de dificultate:
mediu
Cantitate :
4 portii
Durata :
0 ore 40 minute
Indicatii :
Se incinge grill-ul din cuptor.
Se amesteca intr-un castron malaiul, piperul de Cayenne, chimenul, sarea si coriandrul.
Se tavalesc crevetii prin faina, apoi se cufunda in apa, iar in final se tavalesc prin mixtura de malai.
Se incinge uleiul intr-o tigaie neaderenta. Se prajesc crevetii, in cateva transe. Se gatesc pana ce devin opaci, circa 2-3 minute pe fiecare parte. Se scurg apoi de ulei pe prosoape de hartie.
Se pun crevetii intr-un platou mare, ceramic. Se presara deasupra lor branza rasa. Se dau la cuptor 2-3 minute, asezati la circa 8-10 cm sub grill, pana ce se topeste branza, iar ei se rumenesc.
Se servesc imediat, cu feliute de limeta si salsa de rosii.
Taguri :
malai, piper, chimen, sare, coriandru, ceveti, faina, ulei de porumb, cheddar, limeta, salsa de rosii
Raportare greseli de ortografie:
vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Salsa de rosii
Ingrediente :
1 ceapa mica, tocata
1 catel de usturoi, zdrobit
2 ardei iuti verzi, curatati de seminte, tocati marunt
500 g rosii curatate si tocate
2 linguri frunze de coriandru (sau de patrunjel) tocate
sare
piper negru proaspat macinat
Indicatii :
Se amesteca, intr-un castron mare, ceapa si usturoiul cu rosiile si frunzele de coriandru. Se potriveste de sare si piper.