fel principal / peste si fructe de mare
Curry de creveti cu ceapa verde si ciuperci de paie
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Ingrediente :
2 linguri de ulei de alune
6 cepe verzi, tocate
2 catei de usturoi, tocati marunt
175 g smantana de cocos
2 linguri de pasta de curry rosu (vezi reteta mai jos)
500 ml bulion de peste (sau supa preparata din cubulete de concentrat)
2 linguri de sos de peste
2 linguri de sos de soia
6 fire de busuioc proaspat
400 g ciuperci de paie, din cutie, bine scurse
350 g creveti mari, gatiti
orez jasmine fiert, pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica :
thailandeza
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
4 portii
Durata :
0 ore 25 minute
Indicatii :
Se incinge uleiul intr-un wok si se stir-fry 3 minute ceapa verde si usturoiul. Se adauga smantana de cocos, pasta de curry si bulionul si se incing ingredientele, la foc mic, pana ce smantana de cocos si pasta de curry s-au dizolvat.
Se adauga sosul de peste si cel de soia si se amesteca. Se adauga busuiocul, ciupercile si crevetii. Se da incet in clocot, apoi se ia imediat de pe foc.
Se serveste curry-ul fierbinte, cu orez jasmine fiert.
Taguri :
ulei de alune, ceapa, usturoi, smantana de cocos, pasta de curry rosu, bulion de peste, sos de peste, sos de soia, busuioc, ciuperci de paie, creveti, orez jasmine
Raportare greseli de ortografie:
vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.