garnituri / legume si fructe
Farofa - Faina de cassava cu ou si bacon
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
Bucatarii brazilieni utilizeaza adesea farofa, faina de cassava prajita si aromata, presarand-o peste mancarurile cu carne rosie, legume sau peste. Faina de cassava seamana cu pesmetul.
Ingrediente :
1 lingura unt
100 g bacon taiat cubulete
2 oua batute
1 lingura apa
225 g faina de cassava (farinha de mandioca)
1 lingura patrunjel tocat
sare
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica :
braziliana
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
6 portii
Durata :
0 ore 18 minute
Indicatii :
Se topeste untul intr-o cratita, la foc mic. Se adauga baconul si se soteaza 5 minute, pana ce se rumeneste.
Se amesteca intr-un castronel ouale si apa. Se toarna mixtura in cratita si se gateste pana ce se intareste. Ouale trebuie sa aiba consistenta jumarilor, nu trebuie gatiti prea mult.
Se adauga faina de cassava si se amesteca viguros 1 minut, pana ce se omogenizeaza intreaga combinatie. Se ia cratita de pe foc si se adauga patrunjelul tocat. Se asezoneaza dupa gust, se transfera intr-un platou sau castron si se serveste.
Raportare greseli de ortografie:
vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.