Foi de aluat moale pentru pachetele de primavara

Cautare:
/ paine
Foi de aluat moale pentru pachetele de primavara
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 450 g faina de grau 1 lingurita sare 4 oua batute 450 ml apa rece 6 linguri de ulei de alune
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 20 foi Durata : 0 ore 40 minute
Indicatii :

Se amesteca faina cu sare si se cerne intr-un castron mare. Se faca in centrul castronului o adancitura; se adauga in ea ouale. Se incorporeaza apa, treptat, amestecand continuu, pana se formeaza un aluat omogen si gros. Se adauga uleiul si se incorporeaza treptat, amestecand continuu.
Se incinge o tigaie neaderenta de 15 cm diametru. Se pune in tigaie aluatul, cam 50 ml odata, si se scutura tigaia ca sa se intinda si sa acopere fundul tigaii. Se coace pana ce marginile clatitei incep sa se desprinda de fundul tigaii. Se asaza clatitele stiva, una peste alta, dupa care se folosesc la prepararea pachetelelor de primavara.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.