Ha do si - Paine prajita cu creveti

Cautare:
salate / peste si fructe de mare
Ha do si - Paine prajita cu creveti
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 100 g creveti cruzi, decorticati si curatati 2 albusuri de ou 2 linguri malai 1/2 lingurita zahar 1/4 lingurita sare 2 linguri frunze de coriandru tocate marunt 2 felii de paine alba de grau, vechi de o zi ulei de alune, pentru prajit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 16 bucati Durata : 0 ore 40 minute
Indicatii :

Se piseaza crevetii intr-un mojar, pana se obtine o pasta nu foarte omogena.
Se amesteca crevetii cu un albus de ou si 1 lingura de malai. Se adauga zahar si sare; se amesteca apoi cu tocatura de coriandru. Se amesteca albusul ramas cu restul de malai.
Se indeparteaza coaja feliilor de paine si se taie fiecare dintre ele in 8 triunghiuri. Se unge suprafata fiecarui triunghi cu mixtura de albus de ou si malai si apoi cu mixtura de creveti.
Se incinge foarte tare intr-un wok o cantitate de ulei, indeajuns de mare ca sa se poata praji (deep-fry) triunghiurile, si se prajesc, in transe, triunghoiurile (cu fata unsa in sus) timp de 2 minute. Se intors si se prajesc alte 2 minute, pana ce incep sa se rumeneasca. Se scurg pe prosoape de hartie si se servesc.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.