Ingrediente :
100 g creveti cruzi, decorticati si curatati
2 albusuri de ou
2 linguri malai
1/2 lingurita zahar
1/4 lingurita sare
2 linguri frunze de coriandru tocate marunt
2 felii de paine alba de grau, vechi de o zi
ulei de alune, pentru prajit
Bucatarie etnica :
chinezeasca
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
16 bucati
Durata :
0 ore 40 minute
Indicatii :
Se piseaza crevetii intr-un mojar, pana se obtine o pasta nu foarte omogena. Se amesteca crevetii cu un albus de ou si 1 lingura de malai. Se adauga zahar si sare; se amesteca apoi cu tocatura de coriandru. Se amesteca albusul ramas cu restul de malai. Se indeparteaza coaja feliilor de paine si se taie fiecare dintre ele in 8 triunghiuri. Se unge suprafata fiecarui triunghi cu mixtura de albus de ou si malai si apoi cu mixtura de creveti. Se incinge foarte tare intr-un wok o cantitate de ulei, indeajuns de mare ca sa se poata praji (deep-fry) triunghiurile, si se prajesc, in transe, triunghoiurile (cu fata unsa in sus) timp de 2 minute. Se intors si se prajesc alte 2 minute, pana ce incep sa se rumeneasca. Se scurg pe prosoape de hartie si se servesc.