Kesra - Paine egipteana cu susan

Cautare:
paine / dospita
Kesra - Paine egipteana cu susan
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 500 g faina 25 g drojdie 1 lingurita zahar seminte de susan 1 lingura sare
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : egipteana Grad de dificultate: usor Cantitate : 3 portii Durata : 2 ore 0 minute
Indicatii :

Se dilueaza drojdia intr-o cana cu apa calduta, impreuna cu zaharul. Se acopera cana si se lasa sa stea 20 de minute.
Se cerne faina impreuna cu sarea; se face o gramajoara pe masa de bucatarie si se sapa o adancitura in gramajoara de faina. Se adauga continutul canii in adancitura si se amesteca pana rezulta un aluat omogen.
Se imparte aluatul in trei parti egale si se modeleaza trei lipii plate. Se presara cu seminte de susan, se pun pe o suprafata presarata cu faina si se acopera cu un prosop uscat. Se lasa sa creasca cca. 1 ora.
Se indeparteaza prosopul si se coc lipiile la cuptor, la 200 °C, timp de 30 de minute.

Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.