paine / dospita
Paine de craciun chiliana
Reteta adaugata de : Mirela
Voteaza reteta :
Ingrediente :
2 cani faina care creste singura
1 cana lapte
1 lingurita praf de copt
100 g cirese glasate
1 lingurita coniac sau brandy
1 cana faina simpla
1 cana zahar
1 cana stafide si migdale tocate (amestecate)
1/2 cana fructe glasate
2 oua
125 g unt
coaja rasa de la 1 lamaie
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica :
chiliana
Grad de dificultate:
mediu
Cantitate :
12 portii
Durata :
2 ore 0 minute
Indicatii :
Se cerne faina.
Se taie untul in bucatele.
Se amesteca bine untul cu zaharul, se adauga ouale si se bate totul bine.
Se adauga stafidele si migdalele, fructele glasate, coaja de lamaie, vanilia, ciresele si coniacul peste faina.
Se amesteca totul bine si se pune intr-o forma unsa cu grasime.
Se coace la 150 °C timp de 90 de minute.