sosuri si paste / condimente
Pasta verde de curry
Reteta adaugata de : Mirela
Voteaza reteta :
Exista mai multe tipuri de paste de curry thailandeze si, desi ingredientele de baza sunt aceleasi, fiecare are alta aroma si un diferit grad de iuteala.
Ingrediente :
1 lingura de seminte de coriandru
1 lingura de seminte de chimen
1 lingurita de pasta de creveti
15 ardei iuti verzi, proaspeti, tocati
2 salote, tocate
6 catei de usturoi, tocati
2-3 cm bucata de radacina proaspata de galangal, tocat
2 tulpini de lemongrass (doar partea alba), tocate
6 frunze de limeta kafru, tocate
2 linguri de radacina de coriandru, tocata
1 limeta, coaja rasa de la
1 lingurita de sare
1 lingurita de boabe de piper negru
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica :
thailandeza
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
4 portii
Durata :
0 ore 15 minute
Indicatii :
Se prajesc 2-3 minute, fara ulei, coriandrul si chimenul intr-o tigaie, amestecand constant, pana se rumenesc. Se iau de pe foc si se macina intr-o piua, sau cu un blender.
Se inveleste pasta de creveti intr-o folie metalica si se pune pe gratar, sau intr-o tigaie, timp de 2-3 minute, intorcand-o odata sau de doua ori.
Se pun condimentele pisate, pasta de creveti si ardeii iuti intr-o piua si se piseaza cat mai fin. Se adauga restul ingredientelor si se piseaza in continuare, pana se obtine o pasta cat mai fina si mai omogena.
Taguri :
coriandru, chimen, creveti, ardei iute, salote, usturoi, galangal, lemongrass, limeta, sare, piper negru
Raportare greseli de ortografie:
vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.