Conform multor surse, desi salata Caesar a fost revendicata de americani care o considera unul dintre felurile lor traditionale, ea este, de fapt, originara din Mexic si si-a luat numele de la bucatarul Caesar Cardini, care a inventat-o in restaurantul sau din Tijuana, in 1924.
Ingrediente :
2 catei mari de usturoi, decojiti si lasati intregi
6 linguri ulei de masline extra virgin
4 felii de paine, fara coaja, taiate cubulete
1 salata verde cos sau romaine, foile separate
6 fileuri de ansoa, bine scurse
branza Parmesan rasa sub forma de feliute mici sau carlionti, pentru ornat
1 ou
2 lingurite mustar de Dijon
1 lingurita sos Worcestershire
2 linguri suc de lamaie
sare
piper negru macinat
Bucatarie etnica :
mexicana
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
4 portii
Durata :
0 ore 35 minute
Indicatii :
Se taie un catel de usturoi in jumatate si se freaca cu el interiorul castronului de salata. Restul de usturoi se prajeste intr-o tigaie mare, in 4 linguri de ulei, timp de 5 minute, dupa care se arunca. In uleiul aromat se adauga cubuletele de paine, in transe daca este necesar, si se prajesc pana ce se fac crocante. Se scurg de ulei pe prosoape de hartie. Se astern in castronul de salata foi de salata verde. Se taie cu grija fileurile de ansoa in jumatate, pe lungime, si se distribuie printre foile de salata. Se amesteca, astfel ca foile sa imprumute aroma fileurilor de ansoa. Se sparge oul intr-un blender, se adauga mustarul, sosul Worcestershire si sucul de lamaie. Se asezoneaza cu sare si piper si se proceseaza rapid, apoi, cu motorul mergand, se adauga uleiul ramas si se incorporeaza. Se toarna dressingul peste salata si se amesteca cu grija. Se adauga crutoanele aromate cu usturoi, se transfera salata pe farfurii individuale unde se orneaza cu Parmesan ras si se serveste.