Ingrediente :
1 litru de bulion de pui (sau supa preparata din cubulete de concentrat)
500 ml bulion de vita (sau supa preparata din cubulete de concentrat)
50 g ciuperci shiitake uscate, bine spalate si clatie
30 g radacina proaspata de ghimbir, feliata
1 lingurita de ulei de susan brun
1 lingurita de amestec „5 arome”
1 lingura de sos teriyaki (vezi retea mai jos)
2 linguri de mirin (sau vin dulce)
100 g ciupercute champignon, feliate subtire
6 cepe verzi, taiate bucatele pe diagonala
1 lingura de seminte de susan
Bucatarie etnica :
japoneza
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
4 portii
Durata :
1 ore 0 minute
Indicatii :
Se infig feliile de ghimbir intr-o scobitoare de cocktail, sau frigare mica de bambus. Se incing bulionul de pui si cel de vita intr-o oala si se adauga ciupercile shiitake si ghimbirul. Se da bulionul in clocot si se fierbe incet 5 minute. Se ia oala de pe foc si se lasa sa stea 40 de minute.
Se scot ciupercile din lichid si se feliaza, aruncand tulpinile tari. Se scoate ghimbirul din lichid si se pune deoparte. Se captuseste o sita cu prosoape de hartie si se strecoara lichidul, indepartand eventualele impuritatile lasate de ciuperci.
Se readuc in oala lichidul, ghimbirul si ciupercile feliate. Se da mixtura in clocot. Se adauga ulei de susan, “5 arome”, sos teriyaki, ciupercute champignon si mirin si se fierb ingredientele 10 minute.
Intre timp, se prajesc putin, fara ulei, semintele de susan, intr-o tigaita. Cand incep sa se rumeneasca, se ia tigaita de pe foc. Se scoate ghimbirul din supa si se adauga ceapa verde. Se serveste supa presarata cu seminte de susan.
Raportare greseli de ortografie:
vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Sos teriyaki
Ingrediente :
1/4 cana sos de soia tamary
1 cana apa
4 cm bucata de radacina proaspata de ghimbir, rasa marunt
3 linguri zahar brun
1 catel de usturoi, pisat
2 linguri amidon
1/4 cana apa rece
Indicatii :
Se combina intr-o cratita 1 cana apa cu sos de soia, zahar brun, usturoi si ghimbir. Se amesteca bine si se da in clocot, amestecand constant. Intre timp, se dizolva amidonul in 1/4 cana apa rece si se adauga in cratita. Se amesteca constant pana ce sosul se ingroasa. Daca sosul este prea gros, se adauga putina apa, sau sos de soia, pana ce ajunge la consistenta dorita.