Termenul de condimente, sau mirodenii, a fost aplicat mai intai ingredientelor cu gust patrunzator si iute sau aromatic,
si aromelor parfumurilor si chiar ingredientelor folosite la imbalsamari. Astazi exista tendinta de a limita utilizarea
termenului doar la ingredientele folosite la mancaruri si bauturi, desi multe condimente au si utilizari aditionale,
in medicina si cosmetica.
O definitie destul de corecta a condimentelor ar fi : condimentele sunt ingrediente de origine vegetala care,
adunate in mancaruri si bauturi, confera aroma, gust textura si culoare, fara a avea valoare nutritiva.
Ajowa
Amchur (Mango)
Anason
Anason stelat
Angelica
Annatto
Ardei iute, piper de Cayenne
Arpagic
Arpagic chinezesc
Asafoetida
Boia
Boldo
Busuioc
Busuioc indian
Busuioc lamaios
Busuioc thailandez
Capere
Cardamom
Cardamom negru
Cassia
Ceapa
Cernusca
Chimen
Chimen de munte
Chimion
Chimion negru
Cimbru de cultura
Cimbru de gradina
Ciumarea
Cocos, nuca de
Conduras
Coriandru
Coriandru, frunze de
Coriandru mexican
Coriandru vietnamez
Creson
Creson de Para
Cuisoare
Curcuma
Curry, frunze de
Dafin
Dafin american
Dafin indian
Degetarita
Dovleac, seminte de
Fenicul
Fistic
Galangal mic
Ghimbir
Grasita
Grasita de iarna
Grauntele paradisului
Hasma
Hasmatuchi
Hrean
Huacatay
Ienibahar
Ienupar
Isop
Lamaie
Lamaita
Lemn dulce
Lemongrass
Leurda
Leustean
Levantica
Limba mielului
Limeta
Limeta kafru
Limnophila
Loboda de gradina
Mac
Macis
Maghiran
Marar